We Made That Tackles a Full Renovation for the East Street Library

 - Mar 14, 2019
References: wemadethat & dezeen
This brightly colored library extension is made with corrugated metal and red dye. Harboring a strong aesthetic identity, the addition is complimenting the East Street Library in Walworth, London. The original building dates back to the 1960s and is enjoying a full-scale renovation process, facilitated by We Made That.

It is of great importance that public spaces like this are kept up to contemporary standards of design and the red library extension is introduced to bring new functions to the institution. The facade utilizes anodized aluminum which renders the metal durable and accepting to color. The interior boasts two rooms with flat-packed furniture that can be used as extra workspaces or for workshops and events.

The playful library extension has been given the name of 'East Street Exchange.'

Photo Credits: Jakob Spriestersbach