'Abo Residence' Embraces Horizontal Space

 - Apr 26, 2018
References: archdaily
'Abo Residence', a new family home in Nagoya, Japan, uses design and architecture to explore the horizontal. Though the home indeed occupies two stories, rather than being a bungalow, it nonetheless combines various aspects of its design and layout to create a modern and dynamic space.

One of the most noteworthy features of the home is its roof. The roof is completely flat, without any gables that traditionally top Japanese abodes, which is part of why it stands out within the neighborhood. Context aside, the roof is perhaps even more interesting because of its aggressive, angular overhang that extends around the entirety of the home. This creates a wraparound covered balcony that provides views of the surrounding environment. Positioned at the top of a hill, Abo Residence stands to benefit from these views.

Image Credit: Junji Kojima/45g Photography