'Pasqua House' Features Access to an Intimate Garden

 - May 9, 2018
References: archdaily
'Pasqua House' a new home in Porto Feliz, Brazil, features an angular layout that provides an unmatched degree of intimacy for the family living there. The L-shaped home creates an enclave that protects a private garden, giving the occupants access to a segment of nature completely cut off from the rest of the world.

Aside from access to the private garden as engendered by the shape of the home, the material design and patterns of the home are worth noting. One of the walls that runs the length of the garden is made from an intricately patterned concrete assemblage. It features a series of cut out rectangles that pock the wall at random intervals, adding visual dynamism while also providing a glimpse at the forest beyond.

Image Credit: Fernando Guerra | FG + SG