Free Trend Report Free 2018 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

The Ghat House in Chile Features Amazing Design in a Breathtaking Space

 - Mar 14, 2018
References: azuremagazine & uncrate
The Ghat House is a stunning beach home that cascades down a steep slope and draws inspiration from the topography of the land. Nestled in the rocky coastline of Zapallar, just north of Valparaíso in central Chile, the Ghat House was created by architect Max Núñez as a retreat for a family that asked the architect to surprise them with something extra.

The 340-square-metre Ghat House is immediately noticed because of its sloping design, which was done to respond to the natural topography of the land. A sunken entry court, accessed by a spiral ramp, cascades down the beachside slope before flattening out to give the mid-level area a panoramic view of the coast. The house is a combination of strength and lightness, and is designed to be flooded with light. An Escheresque staircase wraps around the canopy support beam before ending abruptly at the roof terrace, with additional steps leading down to the children’s bedrooms and kitchen, and down again to the expansive living room and pool.