Free Trend Report Free 2018 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

'Het Gieslbos' is a Care Facility Located on Green Public Land

 - Jan 3, 2017
References: dierendonckblancke.eu & archdaily
Het Gielsbos is a care facility for people with severe mental disabilities located outside of Lille, Belgium. The community is located on public green space, and Dierendonckblancke Architects, the studio behind its design, has built it to maximize this natural space as well as be as accommodating as possible for the unique needs of the people who live there.

Part of the master plan for Het Gielsbos was the creation of a road to connect all the living units to one another and to the administrative building and sports complex. The architects designed this road as a loop, allowing for staff to quickly and efficiently move from house to house for things like medical check ups and meal deliveries. Further, the roads widen into public courtyards in the sections with housing, offering space for residents to enjoy the outdoors.