'House in Shinoharadai' Combines Two Family Generations

 - Dec 12, 2013
References: design-milk
Japanese design and architect firm Tai and Associates has designed and built a two story house in Yokohama, Japan. The house, called 'House in Shinoharadai,' was designed to incorporate two family generations together.

The exterior is made of concrete covered wood panels and contains two blocks, with the white building functioning as the office. Both the living quarters and the office share the main entrance, with beautiful views seen from the staircase that leads to the second level. The partially glass encased staircase connects the living room, kitchen and dining room. The interior of the house is extremely modern, set against concrete and white walls, marble and dark wooden furniture.

The family wanted to find a way to preserve its Japanese traditions and culture and to commemorate the land they live on. An old Japanese pine tree was planted in the middle of the space.