Leopold Banchini's Space-Saving Installation is Baffling

 - Aug 13, 2018
References: leopoldbanchini & dezeen
As compact design is becoming an integral part of arranging the modern work or living space, many creatives are pushing the boundaries of its implications and Leopold Banchini's space-saving installation is surely one of them. Dubbed '3-8,' the Swiss architect's creation is located at the Centre Pompidou in Paris and is said to be used to host workshops and talks. The project is completed in collaboration with French designer Laure Jaffuel.

The space-saving installation is baffling in the sense that it hides a kitchen, a desk and a garden underneath raised office floors. Certain areas can be lifted upward to reveal the hidden appliances. This allows the users to freely arrange the space, depending on what it is being used for.

Photo Credits: Dylan Perrenoud