This Space-Merging Design Maximizes the Usability of a Historic House

 - Apr 11, 2018
References: radutny & dezeen
Chicago-based firm Vladimir Radutny Architects was tasked with a space-merging project for a dilapidated building with origins dating back over 100 years. The Sawyer Residence was originally two apartments, however, the architectural firm took down walls, added an outdoor patio and injected some life into the old building with wooden materials.

Before the space-merging process was underway, the two apartments in the brick building were on top of one another. Vladimir Radutny Architects successfully transitioned the building into a spacious single-family residency. The creatives established a clear connection between the previously uncommunicative spaces with a stylish and modern steel staircase that is beautifully wrapped in a walnut wood veneer.

Photo Credits: Mike Schwartz