MNIM Designed the Eco Modern Ravine Residence in Iowa

 - Mar 14, 2018
References: bnim & architizer
Using the unique topography of the area, BNIM designed the new Ravine Residence in rural Iowa. This dramatic home features a one-of-a-kind design, mixing modern architecture with a nature-inspired layout.

With full-height glass on both the north and south side, this house uses the surrounding forest to provide privacy as well as a beautiful view. A glass bridge-like structure connects the two sides of the home together, designed to be a unique dining room. The house has high-end features including geothermal heating and cooling, high-performance windows, enhanced natural ventilation, optimized solar orientation and advanced insulation techniques -- making it both visually appealing and efficient.

The light and clean color scheme inside the Ravine Residence by BNIM offers an unusual contrast from the abundant greenery outside.