The Livsrum Center Appears as a Cluster of Many Small Houses

 - Jan 9, 2014
References: effekt.dk & archdaily
The Livsrum Center in Denmark was designed to house cancer counseling services, and this certainly had an influence on the creative architectural approach taken. Patients and their families have a great deal of stress and trauma to deal with and too much time is spent in hospitals. The priority of this project was to make the institution's guests feel more at home.

Because of the diverse range of psychological and social facilities offered by the N├Žstved center, EFFEKT was required to construct a substantial building. Even though it covers quite a large area, the sections of the structure have been sectioned off to become like irregular row houses with interconnected rooms and lovely shared gardens. The playfully pitched roofs make the Livsrum Center a delightful sight.