Rink Tilanus Boasts a Concrete Office Design in the Netherlands

 - Dec 5, 2018
References: rinktilanus.nl & dezeen
Rotterdam-based architectural studio Rink Tilanus' concrete office design effortlessly inserts itself into the surrounding landscape thanks to its form and textured exterior. Set in a nature reserve in Zierikzee, the structure is made to complement an earthy aesthetic.

The singular rocky structure is designed by Rink Tilanus for Dutch organization Natuurmonumenten. The construction of the concrete office is part of a larger initative that seeks to repair the damage caused to the region's natural landscape. Serving as headquarters, the building boasts a minimal footprint and is easily accessible through a boardwalk.

As materials, Rink Tilanus utilized a concrete aggregate that boasts foam glass which is the element that is said to bring about the rocky appearance of the building.

Photo Credits: Matthijs Labadie