Free Trend Report Free 2018 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

Suppose Design Office Creates Illusion of Pit House

 - Jul 10, 2009
References: suppose.jp & dezeen
Created by Japanese architects, the Suppose Design Office is a residence that is based on classic pit dwelling houses. The house has a hill made from excavated dirt and grass that has been structured around the first level of the residence like a border.

The mound of land around the house makes the first floor virtually invisible to all neighbors; however, the top half of the house stands amicably. Its cool trapezoid roof adds a ancient attitude to the whole design.

This pit dwelling house is located in Saijo, Hiroshima, Japan.