'Nojiri-ko Nature Platforms' Features a Cantilevered Storey

 - Apr 21, 2018
References: archdaily
In the vast majority of buildings, floors are evenly dispersed, but in 'Nojiri-ko Nature Platform', the architects decided to apply some creativity to the layout of levels. The winter cottage in Nagano, Japan, features an aggressively cantilevered top storey that is offset by different areas throughout the home that are at odd, half levels. For example, the home's kitchen is about three feet down from the upper level, meaning that the counter and dining area are even with the floor of the upper storey.

Part of the logic behind this forward-thinking design choice comes down to space efficiency. The cottage is on a relatively small plot of land, so intermingling the various rooms and floors allows for more usable space throughout the adobe. This also creates a cozier, more intimate feel in the entire building, which is appropriate considering its wintery purpose.

Image Credit: Jérémie Souteyrat