Elii Creates a Welcoming & Engaging Space for Save the Children

 - Jul 12, 2018
References: elii.es & dezeen
By way of an emotional interior design, Madrid-based studio Elii hopes to engage the public and motivate productive discussions around worthwhile social issues. The project concerned the headquarters of Save the Children Foundation – a global not-for-profit organization that provides relief, protects and supports youngsters.

Winning a design competition to oversee the overhaul of the existing structure, the local studio skillfully embraces notions of thought-provoking arrangements and aesthetics to foster a strongly emotional interior that will "encourage users to interact with it affectionately." The firm brings together bright colors, typography, natural elements and unusually textured materials that facilitate a sense of wonder in those perceiving it. The project includes several expansions of the space, as well as the addition of a circulation and service core.