Biasol Optimizes Natural Light for the Butterfly House Design

 - Mar 27, 2018
References: biasol.au & archdaily
Architectural group Biasol constructs an uplifting and beautifully bright house design for a family in London, United Kingdom. Boasting that "sunlight is transformative," the Australian studio makes design decisions to amplify the reach of natural light into the interior's open concept arrangement.

The English townhouse is in a neighborhood in East London that has recently seen a serge in vibrancy, innovation and cheery aesthetic appeal as boutiques shops and galleries open doors. The construction site was contradictory to the recent developments in the neighborhood, since it still entertained an era-appropriate dark and cramped architectural layout.

The studio did a wondrous job, transforming an extremely conservative residence to an open and bright house design that will serve its purpose as a magnificent dwelling for a young couple and their future family.