Free Trend Report Free 2018 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

The Shed at the National Theatre by Haworth Tompkins is Crimson-Clad

 - May 15, 2013
References: haworthtompkins & sofiliumm.wordpress
The Shed at the National Theatre by Haworth Tompkins is located on London's South Bank. This modernized structure is the theatre's temporary venue and resembles a contemporary castle that is a minimalist version of its ornate architectural inspiration.

The building's square shaped base is accented with four tall rectangular columns that frame its foundation. Morover, its brightly painted crimson cladding brings attention to the structure that can be seen from afar.

Experimenting with the concept of theatre, the Haworth Tompkins team created this structure with an aim to leave its users with a lasting experience similar to that or a sensory sculpture or temporary art installation. The Shed at the National Theatre is modernized and minimalist reinterpretation of a traditional castle structure that has been simplified for a new era.