The Superimpose Exhibition Center Preserves Historic Surroundings

 - Jul 6, 2018
References: superimpose.nl & dezeen
Repurposing spaces has recently become a staple for the architectural community but the new Superimpose exhibition center may just be one of the most gorgeous redesigns of the year. Repurposed from a historic factory in Changzhi, China, the new Superimpose space was dubbed the Re-Veil regeneration project and was completed as a "benchmark for similar cities in China." The factory -- originally founded in 1945 and was used to manufacture bearings during the Chinese Community Revolution -- was in danger of being destroyed until Superimpose stepped in.

The Superimpose exhibition center was built in a manner that preserved at least 70 percent of the building's heritage and was done with the minimum amount of architectural interventions. Structural frames and brickwork were restored instead of replaced and the additional features were introduced to complement these existing elements. All the of the materials used were locally sourced, as was the labor.