Free Trend Report Free 2018 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

SLA Architects Designed a Public Space on Top of a Power Plant

 - Apr 3, 2018
References: sla.dk & dezeen
SLA Architects released a design for a Copenhagen-based year-round ski slope that will sit atop the new Amager Bakke Waste-To-Energy plant. The facility's wedge-like shape makes its roof the perfect location for a large public park that will incorporate hiking trails, climbing walls, viewpoints, as well as a 600-meter long ski slope. Individuals, who are looking for a break from the fast-paced urban environment, don't have to go far for a little reconnecting with nature. Guests are even encouraged to use seed bombs to contribute to the abundant flora and fauna on the site.

While the Amager Bakke plant will be busy "generating power by incinerating waste," the ski slope and park above will definitely engage the community with its surrounding, fostering a more green and nature-driven urban lifestyle.

Photo Credits: BIG, SLA Architects, Søren Aagaard