Open Kaart Renovated an Unsightly Barn Into a Creative Space

 - Aug 24, 2017
References: deopenkaart.nl & archdaily
Open Kaart, a Dutch architecture studio, was recently tasked with renovating an unattractive backyard barn for a local family. The clients are a creative group, with an eye for painting, so the aesthetics of the renovation were essential. Open Kaart delivered on two fronts, designing a tall and attractive timber space that serves as a painting studio for the family's works.

Rather than tearing down the original brick building in the family's backyard, Open Kaart opted to build their renovation directly on top of it. This left the brick as a reminder of what was standing there previously, proof for "those who couldn't believe this would be possible," in the words of the architects.

The studio is two stories tall, though it eschews a complete second storey in favor of a loft that encircles the upper walls.