Free Trend Report Free 2019 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

Tracks Architects Creates a Generous & Brightly Lit Space for Students

 - Mar 27, 2019
References: tracks-architectes & dezeen
This French kindergarten is located in the village of Perthes-en-Gatinais and its architectural silhouette is a reflection of the traditional and minimalist style of the region.

The structure has been built by Tracks Architects who used timber as the main component of the design. While facilitating the concept of the French kindergarten, the studio looked for ways to be as "visually generous as possible." The interiors are kept brightly lit and minimalist. Dubbed 'La Ruche' — which translates to 'The Beehive,' the educational institution is dispersed as a string of gabled buildings and this adds some visual appeal and uniformity to the design.

The French kindergarten was constructed in just 10 months as it is set in the Gatinais Regional Natural Park and Tracks Architects had the objective to "minimize disturbance" to the area.

Photo Credits: Guillaume Amat