Suzuki Architects' Latest Design is a Home-Workspace Hybrid

 - May 17, 2018
References: suzuki-architects & dezeen
This boxy house in Shizuoka, Japan was designed by Suzuki Architects and envisioned to fulfill a dual purpose. Ultra-compact and minimalist in aesthetic, the structure's ground floor is occupied by an independent fashion retail business, while the upper floor is a tiny open-space home for the client's mother.

The architectural practice challenged itself with the dimensions of this boxy house and successfully incorporated a bathroom, a bedroom and a nice terrace for the upper floor, as well as a kitchen, a toilet and a storage area on the lower. Dubbed 'Gré Square House,' the cubic structure's open-concept arrangement and the majorly punctured corrugated metal facade allows for natural light to fill the boxy house, creating a very homey and inviting ambiance.

Photo Credits: Kenta Hasegawa