'Alma Creative Club' has a Glass Ceiling to Let in Light

 - Feb 23, 2018
References: archdaily
Co-working spaces are tasked with a tough challenge, but Alma Creative Club uses natural light and wide open space to overcome it. The spaces typically house freelancers and other people who have the leeway to work from home, meaning that the spaces themselves need to compete against those workers' own abodes. Alma Creative Club combines Scandinavian design with principles of comfort to ensure that the space is just as appealing as one's own home — if not more.

The original building forming the skeleton of Alma Creative Club dates back to the early 1900s. Its interior was thus relatively stifling, and the only open space was in a central courtyard. Rather than working solely on the interior, Tham & Videgard, the architects behind the project, chose to cover the courtyard with a glass ceiling, maintaining the airy feel while making it far more suitable to working year round.

Image Credit: Åke E.son Lindman