The 2017 Serpentine Pavilion was Designed by Diebedo Francis Kere

 - Feb 21, 2017
References: dezeen
The 2017 Serpentine Pavilion, which is part of the 17th annual pavilion commission exhibition, features a design inspired by a natural setting. The architect behind the project, Burkina Faso native Diebedo Francis Kere, based the 2017 Serpentine Pavilion off of the central tree in his hometown of Gando. That tree serves a a meeting point for local residents, making it ideal for the concept of a public pavilion.

Kere's pavilion consists of a large metal canopy surrounded by flowing, geometric blue walls. It is designed to provide a source of shade during the summer when it will be erected — just like the central tree in Gando. Further, the canopy with be angled inward, with an open column in the center that will act as a makeshift waterfall when it rains.