Free Trend Report Free 2019 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

O-Office Architects Uses Concrete & Steel for This Abode

 - Jul 3, 2018
References: o-officearch & dezeen
Local firm O-Office Architects uses the traditional Chinese house for the backbone of its design for a living abode in Guangzhou. In particular, the practice bases the framework of the project on Lingnan buildings but adds a modern twist — instead of wood for the roof and structural columns, O-Office Architects uses steel and reinforced concrete.

The focal point of the space is a courtyard with a pond that makes for a nice space for relaxation and contemplation. The architectural studio arranges paved brick pathways that wind around the outdoor space and connect the different units of the building. With respect to the restrictions of the plot and culturally relevant factors, O-Office Architects arranges its reinterpretation of a traditional Chinese house around the principles of Feng Shui.



Photo Credits: Chaos Z