Scott Whitby Studio Used 1,000 Foam Pyramids to Make the Caution Cinema

 - Jan 16, 2017
References: scottwhitby & dezeen
To create the whimsical 'Caution Cinema,' Scott Whitby Studio, a London-based architecture firm, fashioned 1,000 pointed foam pieces of various colors together throughout the interior of a shipping container.

Although the material is soft to the touch, the sharp edges make the room look like a terrifying torture chamber -- where one wrong move would likely be fatal. The grisly look of the Caution Cinema holds a purpose however, as the space will function as a mobile screening room that's "designed to ensure that Britain's port workers remain engaged when learning behavior practices that could one day save their lives."

By covering the shipping container in foam pyramids, Scott Whitby Studio takes a space that's familiar to the workers and makes it into something entirely new -- reminding them to be aware of their surroundings. In addition, the material provides comfortable seating and soundproofs the shipping container from outside noise.