The New Studio for Tolila + Gilliland is a Stripped-Down Attic

 - Jun 20, 2017
References: tolilagilliland & dezeen
Paris-based architects Tolila + Gilliland's revitalized industrial workshop serves as the space for its new office.

What was once an attic that served as an atelier for a number of businesses has been stripped down to a bare-bones space with hidden functionality. Tolila + Gilliland's 12-person team relocated to the attic space after the company outgrew its old office. The architects peeled back drop ceilings to reveal the industrial bones of the building and a 4.5 m high, timber-pitched roof. They then replaced ceiling tiles with wood-fiber insulated panels and scattered sky lights. According to Nicholas Gilliland, "When we arrived the ceiling was low, with dark offices -- we opened-up everything to create a new configuration allowing smaller workgroups within a larger open space."

Steel shelving units divide the space and provide privacy. The space is now warm, open and highly functional.