Free Trend Report Free 2018 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book. Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

The Pavilion in Roosendaal Square by Rene Van Zuuk Architects

 - Oct 19, 2009
References: & dailytonic
Rene van Zuuk Architects designed a pavilion in the central square in Roosendaal, Netherlands. The idea behind the urban proposal was that the pavilion would divide the square in two parts in such a way that you would still have the feeling of being on one big square.

Rene van Zuuk Architects decided to make accessible terraces to make the sloped roof an accessible public area. The entrances from the roof to the building are made by cuts in the sloped surface giving every floor its own terrace. The rest of the roof acts as a big stage which allows artists to give a performances in front of the building.