In Situ Studio Built a Black Stairwell for This Residential House

 - Feb 13, 2018
References: insitustudio.us & dezeen
American firm In Situ Studio took on the challenging project of building a compact and cozy modern family residence in Releigh, North Carolina. The exterior is a balanced fusion between color, materials and rectangular shapes, boasting a wooden-paneled living room and a contemporary black stairwell that cuts across the front facade.

Due to the challenging elevated landscape, the architects from In Situ Studio designed a two-storey L-shaped modern family residence that "created a private outdoor space between the house and the hillside." The client-requested generous spaces and connection to nature have also been reinforced through the wood framing and the sizable windows. They not only illuminate the living room, but are also installed across the dominant black stairwell.

Photo Credits: Keith Isaacs and Richard Leo Johnson