Free Trend Report Free 2018 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

The Architectural Addition by Hayhurst and Co is Contrasting

 - Apr 17, 2018
References: hayhurstand & dezeen
East London studio Hayhurst and Co introduces a contrasting charred-timber basement extension to this modern abode in Britain. The yard-facing sizable window shows off the strong contrast between the darkened exterior cladding and the white interior of the kitchen. This visually distinguishes outdoor and indoor spaces. The aim of the architectural project was to create a lasting connection between the single-storey family home and the lush garden.

This house in London entertains a classic Victorian layout. By cladding the basement extension with charred larch, studio Hayhurst and Co does not only grant the residence with a very warm and contemporary aesthetic, but it also increases the internal floor area by 17 square meters. In addition, the new exterior seamlessly integrates itself into the narrative of the garden with its natural undertones.