Free Trend Report Free 2018 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

The Artechnic Architects Breeze Building Ensures Privacy

 - Jan 22, 2013
References: artechnic.jp & ignant.de
With an arching, cliff-like shell, the Artechnic Architects Breeze project is meant to make you feel like you are enclosed in your own private beach.

The sculptural walls block out sounds and sights from the busy street, while still letting air and light flow freely through the partitions. Located in the heart of Tokyo, this structure is a stark contrast to the rest of the architecture in the bustling city. Within the protective shelter, a surprising oasis can be found, full of light and space with soaring staircases and windows overlooking the gardens in the back.

At night, lights illuminate the bottom of the Artechnic Architects Breeze structure, enhancing the unique curvature of its enclosing walls.