Dongqi Architects Created a Detailed Pavilion for H & W

 - Feb 27, 2018
References: & archdaily
Built in late 2017, the three-storey high pop-up bookstore for Hauser & Wirth is a relevant and interesting design that should be taken into consideration. The project sought out to "communicated the ethos" of the company through publications, selected artist products and stories of its history. The wooden structure is not only a bookworm's dream, but is also a point of inspiration to those pursuing architecture as a profession.

Dongqi Architects based the design of the pop-up bookstore pavilion on the Granary Shed— "a traditional English grain store which sits elevated by Staddle stones at the Hauser & Wirth gallery in Somerset, England." This allows the structural design to not only be built for the publishing house, but also to be closely intertwined with its history.

Additionally, grasses and flowers were injected into the design as a subordinate to the welcoming ambiance of the wooden material of the pop-up bookstore and the books themselves.

Photo Credits: Raitt Liu