Sou Fujimoto Showed Off a Cubic Structure for a University Facility

 - Mar 6, 2018
References: sou-fujimoto.net & dezeen
A stacked cubic structure is conceptualized by Japanese architect Sou Fujimoto for a learning center within the University of St. Gallen in Switzerland. The blueprint for the design incorporates a series of glass cubes, that vary in height between 3.5 and 18.5 meters. They are held upward by a white frame.

Sou Fujimoto's intended effect was that the university's facility would stand out within the surrounding context without being an overbearing visual influence. The stacked cubic structure allows for numerous exposed roofs that are "to be planted with trees and greenery." This forms an accessible outdoor terrace that would be a place for relaxation and recharge for stressed out students and visitors.

The cubic structure is designed in the signature style of Fujimoto, who has injected himself in the white metal beam framework, the stacked essence of the building and the abundant incorporation of greenery.