The Tonal Bench by Christopher Stuart Reveals Itself with Light

 - Jul 27, 2011
References: luurdesign & notcot.org
Based on a technique used to fold paper, the Tonal Bench is a multi-faceted design that challenges the perceptions of its users.

Designer Christopher Stuart has created the Tonal Bench with a mountain-like structure. The bench features varying heights just like a mountain which are revealed when light hits it. Sanded down and assembled by hand, the Tonal Bench will definitely add a unique touch to any space.

This model is a redesign of the average street bench that modern life is exactly fit for.

Implications - No longer satisfied with products that simply complete a practical function, consumers are looking for ones that provide something creative. Designs that strive to push the boundaries are appealing to shoppers who want to differentiate themselves with their home decor. Brands trying to solidify their place on the market could develop more items with this in mind.