The 'TILT' Bench Requires Two Sitters to be Evenly Balanced

 - Oct 10, 2017
References: leveldesignsf & yankodesign
The 'TILT' bench is the design work of Level Design and features an intentionally unbalanced aesthetic that has been created for placement in a gallery. As patrons walk by, the artistic bench offers the perfect spot to sit and rest for a moment yet requires two sitters to balance it to encourage a more social environment wherever it's placed.

The 'TILT' bench boasts a layered cement design that is both sturdy and artistic, which makes it substantial enough to be placed in open spaces like an art gallery or museum. The intentionally unbalanced design identifies an increased focus on increasing social interaction amongst people in public spaces given the oftentimes separate lifestyle that many people lead.