The Gas Receiving Station by Studio Marco Vermeulen is Dynamic

 - Nov 13, 2013
References: marcovermeulen.nl & frameweb
This Gas Receiving Station by Studio Marco Vermeulen features a typographic facade that showcases three-dimensional panels. The Dutch studio's design aims to encourage the use of new materials and innovations within the architectural community. With a focus on typography, this structure's 3D facade showcases alphabetical letter elements.

The building's facade is clad with 'bio-resin and hemp fibre-reinforced composite panels' that have been manufactured in collaboration with Haarlem-based company NPSP Composites. This gas company design by Studio Marco Vermeulen is home to a wide range of operations that include food production and waste management.

In addition to its eye-catching facade, the architecture piece is sustainably built and encourages building practices that process renewable energy into raw construction materials.