Free Trend Report Free 2019 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

Amateur Architecture Studio's Wang Shu Uses Recycled Tiles for His Design

 - Nov 7, 2018
References: chinese-architects & dezeen
The Fuyang Cultural Complex in Hangzhou, China is topped with recycled tiles that add an aesthetic charm and an eco-conscious aura to the building. Designed by Wang Shu from Amateur Architecture Studio, the structure proves to not only be conscious of the environment but also interesting in its appearance. The architect challenged traditional roof shapes and created a wave-like surface that is clad with the recycled tiles. The curious shape of the structure is meant "to echo the fly eaves of traditional Chinese architecture" and thus, Wang Shu instills a culturally relevant component to the design of the magnificent building. Inside, the curving roof is just as sculpturally interesting as it is on the outside.

The public institution houses three buildings -- the Fuyang Museum, Gongwang Art Museum, and Fuyang Archives.

Photo Credits: Yueqi Jazzy Li