Free Trend Report Free 2018 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

The Mill Valley Cabins by Feldman Architecture is Small and Quaint

 - Apr 23, 2018
References: feldmanarchitecture & dezeen
American firm Feldman Architecture designed two small recreational studios for a couple in the San Francisco Bay Area. Situated amid a lush forest and on a relatively sloped site, the wooden structures are an extension of an existing family home. Feldman Architecture aimed to design the small recreational studios with a minimalist, quaint and welcoming aesthetic in mind. While one of the owners is an artist and the other an avid gardener and yoga enthusiast, the purpose of the structural extension was to house their creative pursuits and recreational activities, as well as offer some extra space for when family and friends visit.

Feldman Architecture's approach to the layout of the recreational studios was strictly dependent on the panoramic views — while the artist space is placed higher up to reveal "secluded and inspirational views," the yoga building is "more embedded in the tranquil forest."

Photo Credits: Joe Fletcher