The Pavilion House Hides Four Storeys in What Looks Like Two

 - Dec 20, 2017
References: archdaily
In designing The Pavilion House, Tal Goldsmith Fish Design Studio was tasked with creating something out of nothing. The client requested a spacious home, but due to particularities in the layout of the plot and regulations regarding building thereon, creating that space would be a challenge. As a solution, the architects designed a layout that manages to hide four storeys within what looks to be only two, adding square footage and increasing the overall space.

Tal Goldsmith Fish managed to create the four storey unit by separating the house into two offset volumes. One volume holds three stories — a basement, a second floor, and a third floor — while the second volume, spanning between the basement and second floor, serves as the main floor of the unit.