Henning Larsen References Nearby Landscapes in Its Design for Tórshavn

 - Mar 21, 2019
References: henninglarsen & dezeen
Hotel Tórshavn is a hospitality business in a region that has seen quite the surge in popularity from a tourist point of view — a phenomenon that warranted a hotel extension. For the project, the company commissioned Danish design studio Henning Larsen who looked at "the coastal grottos of the Faroe Islands" for inspiration.

The hotel extension is envisioned to encompass about 4,500 square meters and to serve as a point that encourages public interaction and sociability. The architects imagine a cave-like silhouette that is lined with wooden panels — a feature that is recognizable in the work of Henning Larsen. In addition, this hotel extension will serve as a connecting point between Tórshavn and two major streets.

This fascination with making architecture analogous to nearby natural formations is quite beneficial to producing unique designs that seamlessly tie into the given narrative.