Free Trend Report Free 2019 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

Office of Jonathan Tate Builds Social Homes for War Veterans

 - Jun 27, 2019
References: officejt & dezeen
The latest project by the Office of Jonathan Tate — an architecture studio based out of New Orleans, is concerned with providing sustainable homes for war veterans. The complex, which is situated in the suburban neighborhood of Gentilly, is intended for "post-September 11 combat veterans and their families."

Aside from offering individuals a sustainable way of life, the Office of Jonathan Tate was quite conscious of the layout and overall design of this residential project. Many of the houses are made to be affordable. In addition, the homes and the adjacent public spaces have been positioned in such a way as to allow for people's social mobility. That is, the layout promotes "social bonding and prevents isolation."

The homes for war veterans follows the "intentional neighboring model devised by Generations of Hope."

Photo Credits: William Crocker, Jackson Hill