Peter Barber Architects Taps Agreeable Aesthetic for a Lengthy Site

 - Mar 28, 2019
References: peterbarberarchitects & dezeen
This back-to-back housing arrangement is located in Stratford, London and is designed by Peter Barber Architects.

Typically, architectural projects like this place emphasis on optimizing space and fitting as many living units on the site as possible. These plots are so dense, they are often cramped and lack certain design features that are necessary for comfortable living experiences. This includes elements like windows and outdoor spaces.

Peter Barber Architects' take on back-to-back housing seeks to counter this tendency. The practice reinterprets the Victorian typography of the style, adding an aesthetically friendly and nostalgically romantic ambiance to the project. The structures were arranged with an emphasis on improving the dynamic between inside and outside space through an abundance of windows, as well as an internal courtyard that offers residents ample room for enjoying the outdoors.

Photo Credits: Morley Von Sternberg