A Project at a Swiss University Will Have Plenty of Greenery

By: Rebecca Byers - Jul 6, 2015
References: archdaily
A project of Dürig AG, this stunning student residence concept is infused with green elements that inspire health, well-being and social interaction. A large circular structure with an interior courtyard, the structure will also serve as the athlete's village for the 2020 Winter Youth Olympic Games. The new garden-shrouded student residence at the University of Lausanne has a planned completion date of 2019.

This innovative student residence design is forward-thinking in its inclusion of natural elements, especially considering the research that suggests nature provides therapeutic properties to busy, stress-ridden students. An example of the burgeoning green architecture movement, the project is sure to reflect the future of campus design now that student well-being and mental health has come to the forefront of student life discussions.