This School Maximizes Indoor Activity Space Due to Harsh Winters

By: Christopher Magsambol - Oct 18, 2015
References: & archdaily
Although the Numata Elementary School looks big from the exterior, much of the school is used as indoor activity space. Situated in Northern Japan, the area has been known to receive large amounts of snow most of the year, forcing students to stay inside.

Architects were forced to be creative and maximize the school's square footage for indoor activity space. The goal of the design was to make the school feel more spacious while remaining diverse and flexible. The school houses a two-storey section of classrooms as well as a large gymnasium. Because of how much time the students spend indoors, the gymnasium is treated like a classroom and can be used for a variety of activities. Large windows on the roof were also installed to bring in abundance of natural light.