Free Trend Report Free 2019 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

Atelier Tao + C Overhaul the Aesthetics of an Unusual Layout

 - Apr 11, 2019
References: ateliertaoc & dezeen
Atelier Tao + C was tasked with the project of overhauling a U-shaped room in Shanghai. Although presenting with some design obstacles, the irregular format of the dwelling allows the architects to be creative in their concept and to produce a truly unique aesthetic.

The U-shaped room is fronted by a mesmerizing bay window. At 42 square meters, the living abode is identified by a "multifunctional wooden volume" which is aptly compared to "a large piece of furniture." The maple plywood addition contributes to functionality. Essentially, "the function of walls and floors is replaced by furniture."

The proximity of living areas in the U-shaped room truly brings a higher level of connectivity to people who reside in or are visiting the apartment.

Photo Credits: Tian Fang Fang