The Tsing Tao Visitor Center Blends Into the Hilly Environment

 - Aug 4, 2017
References: archdaily
Nature is far less regular than most architecture, but the Tsing Tao Visitor Center in Qingdao, China, manages to replicate the unpredictable, irregular shapes of nature while also incorporating actual flora into its design. The center's roof is shaped like a flowing oval with swooping lines and ripples that make it blend into the hillside on which it sits. Further, the central section of the roof is topped with a grassy garden grown of the same foliage as the surroundings.

The Tsing Tao Visitor's Center was designed by Robert Miller, an architect from Bohlin Cywinski Jackson Architects. The unique roof shape was achieved through the use of angled wooden trusses that act as supports, pushing the roof up at different heights to achieve the wavy form.