Free Trend Report Free 2019 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

Muir and Openwork Accent the Sculptural Garden of a Gallery

 - May 14, 2019
References: muirarchitecture & dezeen
The National Gallery of Victoria in Melbourne, Australia boasts a stunning sculptural garden that is accented with a mist-filled pavilion. The immersive activation is designed by two local studios — Muir and Openwork, and it is intended to represent "a series of chasms" that add an artistic accent to the space.

The pavilion is dubbed 'Doubleground' and it is made out of plywood panels that have been painted black. When constructing the installation, great emphasis was put on geometry. The sculptural garden is effortlessly accented through Muir and Openwork's collaboration as the piece does not only provide an interesting form to engage with but also embodies numerous references to the building of the gallery itself, as well as a stunning mist-filled experience.

Photo Credits: Peter Bennetts