Free Trend Report Free 2019 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

V Studio Created a Bamboo-Covered Recreation Space on Top of a Mall

 - Feb 26, 2018
References: architizer
Beijing-based design firm V Studio created a bamboo-covered recreation space on top of a shopping mall in China. The space was designed to contrast the shopping mall itself, which is filled with retailers, entertainment and catering -- creating a quiet and relaxing space away from the bustling area. With white walls and flooring, the space is surrounded by bamboo, creating the illusion that it is hidden within a forest.

A large courtyard, patio and skylights allow mass amounts of natural light to flow in, blurring the boundary between the interior and exterior. Only reaching 320 square meters, this bamboo-covered recreation space is small but acts as a short-term meeting space, allowing visitors to stay for a short amount of time and return to shopping.

Image Credit: Jin Weiqi, V Studio