This Black and White Playground was Built in Somerset House

By: Ady Floyd - Sep 23, 2015
References: & dezeen
'Patternity' created this unique black and white playground installation that now resides in Somerset House. The Patternity brand re-imagined its existing monochromatic graphics and translated them into this 3D black and white playground.

This installation titled 'Connected by Pattern' was erected for the annual London Design Festival 2015. The brand had previously created six graphics for Paperless Post, which is reflective throughout the entirety of this artwork.

The idea for this art was to present flat graphics as 3D objects that encourage creativity and curiosity within the audience. Dezeen notes that:"surfaces are patterned with stripes, dots and grids. Mirrors along one side extend the patterns and the black floor is also reflective to pick up the graphics around the space."