The WHITE Gallery Installation by Studio 400 is a Neat Project

By: Rebecca Byers - Published: • References: archlpoly.edu & yatzer
The WHITE Gallery Installation by Studio 400 is a woven interactive art installation constructed in a "common room" space within the gallery. Studio 400 is an architectural design studio at the California Polytecnic University, located in San Luis Obispo. The climbable installation is focused on "spatial interest and social interaction," and functioned as a project for the students to showcase their research books.

WHITE is intended to be inhabited by its visitors and required 80,000 square feet of plastic sheeting which was sliced, loomed, woven, stapled, taped and tied in the process. The library-like space showcases the books by hanging them in slipcases around the apparatus or stored on bookcases made from clear acrylic panels. Stats for Climbable Web-Like Structures Trending: Older & Warm
Traction: 10,282 clicks in 127 w
Interest: 2 minutes
Concept: White Gallery Installation By Studio 400
Related: 81 examples / 62 photos
Segment: Neutral, 18-55
Comparison Set: 30 similar articles, including: hacked public spaces, floral-infused floor installations, and illuminated skeleton installations.