Superstar

This Menuires Ski Resort Apartment Compartmentalizes its Occupants

By: Amelia Roblin - Published: • References: h2oarchitectes and contemporist
What do you do with an awkward building and a set of seemingly impossible programmatic requirements for its renovation? The Menuires Ski Resort Apartment is the solution to modernizing a tricky 1965 cabin with walls in all of the wrong places.

The H2O Architectes of France opted to manipulate the existing lodge in a way that would not meddle with the structure but maximize on usable space. It was not an easy exercise. A clever built-in system of bunk beds, shelves and even a couch was incorporated into two sides of the flat, producing a dramatic curved wall. This provides the illusion of space and guides an efficient new scheme of circulation. Bathroom and kitchen units were incorporated compactly into the Menuires Ski Resort Apartment in a way that optimizes the outdoor views and integrates the luxuries of temporary wood-clad chalet living.